3 tips om met de juiste fietskleding op te vallen in het verkeer

Zichtbaar de fiets op

Tijdens de herfst- en wintermaanden fietsen we vaker in het donker. Regen en slecht verlichte wegen maken het automobilisten moeilijker om fietsers goed op te merken. Net daarom zijn fietskleding en -accessoires die de zichtbaarheid verhogen enorm belangrijk. Volg onze tips en fiets vanaf nu veilig door het donker met fluorescerende en reflecterende fietskleding & -accessoires.

Tip 1: Gebruik altijd je fietsverlichting

Zet je fietsverlichting altijd aan, ook als het buiten nog niet helemaal licht of donker is. Zo ben je zichtbaar voor andere weggebruikers en merk je obstakels sneller op. Investeren in goede fietsverlichting voor zowel voor- als achteraan is dan ook een absolute must.

WOWOW Magnetlight 2.0

Het magnetlight van WOWOW maakt fietsers, joggers en wandelaars zichtbaar in het donker. Je kan de magneet makkelijk bevestigen aan je kledij, rugzak of zelfs je veters. De vier sterke rode lichten geven voldoende licht voor je avondlijke avonturen.

Val op in het verkeer!

Tip 2: Ga voor reflecterende en fluorescerende fietskleding

Opvallen is de boodschap! Niet enkel door je rijstijl op de fiets, maar ook door fluorescerende en reflecterende fietskleding te kiezen. Zwart is voor veel fietsers nog steeds een geliefde keuze, die vooral voor het gemak en combineren gedragen wordt. Toch laat je best je favoriete zwarte wieleroutfit tijdens de donkere wintermaanden in de kast hangen, zwart is immers de slechtste keuze op gebied van veiligheid. Ga steeds voor reflecterende fluokleding zodat je altijd opvalt in het verkeer.

Fluorescerend versus reflecterend

Hierboven spreken we over de termen “fluorescerend” en “reflecterend”. Hoewel we vaak denken dat het synoniemen zijn, is er wel degelijk een duidelijk verschil tussen de twee. Zo contrasteren fluorescerende kleuren enorm met de omgeving waarin je fietst. Ze nemen het uv-licht uit de zon en vallen hierdoor goed op.

Reflectoren daarentegen kaatsen het licht terug naar de lichtbron en zijn zo ideaal voor tijdens je avond- of vroege ochtendritten.


WOWOW Copenhagen

Een fluohesje die zowel uitblinkt bij weinig licht als overdag? Bij de Copenhagen van WOWOW is aan alles gedacht. Dit innovatieve fluohesje kan je langs beide kanten dragen. De fluorescerende kant is ideaal als je overdag een uitje maakt en de reflecterende zijde van de veiligheidsvest geeft je ook in de complete duisternis voldoende zichtbaarheid.

Straal dag en nacht!

Castelli Commuter Reflex fietsjas

Fiets je vaak in het donker? De Castelli Commuter fietsjas is de eerste keuze van fietsers die vaak op de donkerste uren van de dag onderweg zijn. Op momenten dat je extra visibiliteit en bescherming kan gebruiken.

Stap zichtbaar de fiets op / Heren - Dames

WOWOW Ben Nevis Fietsjas

De Ben Nevis fietsjas van WOWOW is een water- en winddichte fietsjas op regenachtige dagen. De jas is gemaakt van Oxford-materiaal en polyurethaan, wat de jas uiterst licht maakt, maar ook zeer beschermend. De fietsjas beschikt verder over reflecterende oppervlakken, zodat je altijd goed zichtbaar bent, op elk moment van de dag.

Laat je verbazen door de meest zichtbare fietsjas

Tip 3: Kies voor opvallende fietsaccessoires

Maak het verschil met enkele opvallende fietsaccessoires zoals fietshandschoenen, overschoenen of een rugzakhoes.

Zichtbaarheid in het verkeer is één van de belangrijkste dingen waarop je moet letten in de winter. Door handig gebruik te maken van de juiste fietsaccessoires ben je altijd zichtbaar in het verkeer.

WOWOW Rugzakhoes

Profiteer als fietser of wandelaar van extra zichtbaarheid op de weg dankzij de reflecterende en waterafstotende hoes voor rugzakken of boekentassen. Door het stevige, elastische aantrekkoord is de hoes passend voor bijna elke boekentas of rugzak.

Ga zichtbaar de baan op!

WOWOW Cross Belt

Geen fan van het klassieke fluohesje? Ga dan voor het opvallende en reflecterende harnas van WOWOW. Het ideale fiets- of looptitem als je liever ‘s avonds de baan opgaat. Dankzij de verstelbare elastische banden is de Cross Belt makkelijk aan te trekken.

Shop de WOWOW Cross Belt.

Tip 4: Laat ook je kinderen schitteren op de weg

In het verkeer schuilen vele gevaren voor kinderen. Zo fietsen ze vaak in de ochtend wanneer het nog donker buiten is en in de avond valt al vroeg de schemering waardoor ze moeilijk zichtbaar zijn. Ook regen, sneeuw of mist zorgen voor een mindere visibiliteit. Net daarom is het belangrijk dat je kind altijd zichtbaar in het verkeer is.

WOWOW Capetown Hoodie

Met de WOWOW Cape Town fluovest is je oogappel niet enkel zichtbaar in het verkeer, maar valt hij ook op door het leuke ontwerp.

Zet je kinderen in de spotlights!
You have successfully subscribed!
This email has been registered