De mooiste fietsroutes in België

Stippel jouw favoriete fietsroute uit!

Ben je van plan om binnenkort een interessante fietsroute uit te stippelen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Van zelf georganiseerde fietstochten tot bestaande fietsroutes, de opties zijn eindeloos. Welke type fietstocht je kiest hangt af van je niveau, ervaring en persoonlijke voorkeur. Wij zetten je alvast letterlijk en figuurlijk op weg met de 10 mooiste fietsroutes in België en Nederland!Plan je eigen fietsroute aan de hand van fietsknooppunten!

De fervente fietsers onder ons kennen de wit-groene genummerde bordjes van de fietsknooppunten ongetwijfeld al. Het fietsknooppuntnetwerk brengt je van knooppunt naar knooppunt langs de mooiste fietswegen in België en Nederland. Een fietsroute stippel je zelf eenvoudig uit door verschillende knooppunten aan te duiden tot je route volledig is. Hierna download je de GPX-file en sla je deze op in je fietscomputer. Heb je geen fietscomputer dan kan je de nummers ook op een papierstrookje neerschrijven en deze op de buis van je fiets kleven.

Neem bestaande fietsroutes!

Je kan er ook voor kiezen om bestaande fietsroutes te nemen. In bijna elke provincie vind je wel een uitgestippelde fietsroute. Deze fietsroutes gaan over comfortabele en rustige fietspaden die met bordjes worden aangegeven zo hoef je geen GPS mee te nemen om een prachtige fietsroute in de natuur te maken.

BRABANTSE PIJL CYCLING ROUTE

Geen betere manier om het heuvelige Vlaams-Brabant te ontdekken dan de Brabantse Pijl fietsroute te volgen. Deze route leidt je in het spoor van de beroemde wielerklassieker de Brabantse Pijl. De 98 kilometerlange route brengt je door het prachtige Dijleland met maar liefst 1033 hoogtemeters die je conditie flink op de proef stelt. Onderweg kan je af en toe uitblazen bij de verschillende horecazaakjes die de fietsroute enkel aangenamer maken.


Borden: Witte zeshoekige bordjes (let op enkel in tegenwijzerzin bewegwijzerd)
Afstand: 98 km
Startpunt: Stationsplein, 3090 Overijse (aan de Watermolen)

SVEN NYS CYCLING ROUTE

De heuvels van Hageland, die zijn omzoomd met rijen en rijen wijnstokken en fruitbomen, vormen een prachtig landelijk decor voor een mooie fietsroute. Al zorgen de steile heuveltjes voor een pittige tocht waarbij je vaak op de pedalen moet staan. Vraag maar aan Sven Nys, die tijdens zijn vele trainingen kriskras het Hageland doorkruiste vanuit zijn Balenberg. Deze fietsroute start vanaf het Sven Nys Cycling Center en is bewegwijzerd. Sven Nys zelf heeft deze prachtige fietsroute van 93 kilometer uitgestippeld, die zijn favoriete trainingsroute volgt. Een uitdagende rit, met onderweg een paar mooie plekjes om even uit te rusten.


Borden: Witte zeshoekige bordjes (let op enkel in tegenwijzerzin bewegwijzerd)
Afstand: 93 km
Startpunt: Sven Nys Cycling

R.EV 1703 CYCLING ROUTE

Remco Evenepoel wordt vaak in één adem genoemd met Belgische grootste wielrenner aller tijden Eddy Merckx. Het kon dan ook niet anders dat Remco ook zijn eigen fietsroute kreeg. De R.EV 1703 Cycling fietsroute laat je kennismaken met Remco’s favoriete trainingwegen in het Pajottenland, vlakbij Brussel. Maar vergis je niet, de altijd bochtige wegen, glooiende heuvels en kasseistroken maken er een uitdagende rit van. Genieten doe je vast en zeker van deze prachtige fietsroute.


Borden: Rechthoekige bordjes
Afstand: 94 km
Startpunt: Café In de Rustberg

EDDY MERCKX ROUTE

Met 525 overwinningen in 12 jaar tijd is Eddy Merckx de meest talentvolle wielrenner ooit. ​De Eddy Merckx Fietsroute in Vlaams-Brabant vertrekt vanaf fietscafé Boerenhof bij de kerk in Meensel, en voert je langs dezelfde wegen waar een jonge Eddy Merckx voor het eerst trainde. Je kan de recreatieve fietslus nemen die je zelfs zonder racefiets kan volgen. De recreatieve route is in beide richtingen bewegwijzerd met de bekende groenwitte knooppuntborden van het fietsnetwerk van Toerisme Vlaams-Brabant. Zoek je liever wat meer uitdaging dan is er ook een sportieve route van 70 km die je kan volgen.


Borden: Zeshoekige borden
Afstand: 70 km
Startpunt: Café Boerenhof

HET RAVEL FIETSNETWERK

In Wallonië en de Belgische Ardennen vind je het prachtige RAVel-netwerk. Het fietsnetwerk bestaat uit meer dan 1400 kilometer aan bewegwijzerde fietspaden, die je over jaagpaden en voormalige spoorlijnen loodsen. Onderweg ontdek je niet enkel ongerepte natuur, maar loodst het je langs kastelen, mijnsites, musea en prachtige steden. Het RAVel-netwerk is zeer toegankelijk en biedt voor elke fietser wat wils.


Borden: RV 1
Afstand: Zelf te bepalen
Startpunt: Zelf te bepalen

You have successfully subscribed!
This email has been registered