Castelli Free Aero RC Fietsbroeken

Wil jij net als de profs van Soudal Quick-Step het ultieme gevoel van aerodynamica en comfort ervaren? Ga dan voor de Free Aero RC fietsbroek, het is Castelli’s beste race fietsbroek en deze zomer jouw eerste keuze! De nieuwe Free Aero RC gaat voor een fietsbroek zonder beklemmende elastieken of silicone grippers. Zo beleef je het ultieme gevoel van vrijheid zonder in te boeten op je prestaties.

Een beetje geschiedenis

Beginnen doen we bij de geschiedenis van deze fietsbroek. Castelli gaf de bibshort de naam Free Aero mee, wat meteen de drijfveer is geweest voor Castelli: vrijer dan ooit de fiets op! Ondertussen zit Castelli al aan de vijfde grote update van deze fietsbroek die in 2007 het eerste levenslicht zag. Castelli was zo de eerste die een ‘leg-gripper’ met ruwe rand introduceerde die ook nog eens niet plooide. Ook de bretellen vernieuwde ze bij Castelli.

Castelli koos voor minimale bretellen die het zweet en zo ook het ademend vermogen bevordert. Zonder dat het onnodig de helft van je bovenlichaam bedekt. Sindsdien heeft de Free Aero talloze aanpassingen gekend op het vlak van nieuwe materialen en technologieën door de feedback die Castelli ontving vanuit het profpeloton. Van de revolutionaire samenwerking met het Cervélo TestTeam, Team Sky, Ineos Grenadiers tot het huidige Quick-Step Alpha Vinyl-team. De profs liggen steeds aan de basis voor de verdere ontwikkelingen van deze iconische Free Aero RC Bibshort!

Vrijer dan ooit!

Nooit meer leg-grippers

Niets is zo vervelend als een fietsbroek die steeds omhoog kruipt of omkrult. ‘Leg-grippers’ waren vaak het antwoord op dit vervelend probleem. Castelli merkte vanuit de noden van het profpeloton dat zulke grippers vaak voor ongemak op de fiets zorgen. Dat is nu verleden tijd met de nieuwe Free Aero RC. Castelli komt voor het eerst met een fietsbroek die geen ‘leg-grippers’ meer nodig heeft om je fietsbroek op zijn plek te houden. Inmiddels werd de Free Aero RC fietsbroek uitvoerig getest door de renners van Quick-Step Alpha Vinyl, om er zeker van te zijn dat het voor elke type renner werkt. Van de magere klimmersbenen van Pieter Serry tot de krachtige sprintersbenen van Fabio Jakobsen.

Minder naden

Castelli beperkte het aantal panelen waaruit de fietsbroek is opgemaakt. Zo gingen ze van tien onderdelen naar slechts vijf verschillende panelen. Hierdoor zijn ook de naden tot een absoluut minimum herleidt wat het comfort van deze fietsbroek bevordert. Hierdoor wordt het ook meteen de snelste broek uit het assortiment.


Verbeterde bretellen

Vaak wordt er wel eens gedacht dat bretellen enkel toegevoegd zijn om te voorkomen dat een fietsbroek afzakt. Castelli bewijst met de Free Aero alvast het tegendeel.

Aan de voorzijde van de bretellen werd een rekbare band toegevoegd die net de perfecte hoeveelheid stretch biedt die je nodig hebt tijdens het fietsen. Castelli koos ook voor bretellen met open weefbandjes die je een maximale luchtstroom geven. Daarnaast werden de bretellen verstevigd zodat ze goed blijven zitten gedurende je fietstocht. Zo heb je nooit meer last van overbodige naden. Kortom, je voelt je vrijer dan ooit!


Voor zowel vrouwen als mannen!

De Free Aero RC Bibshort is er niet enkel voor mannen, maar ook vrouwen kunnen genieten van hetzelfde ontwerp en dezelfde prestaties. Het enige verschil zit hem in het zeem. Vrouwen hebben andere noden op de fiets dan mannen, het is dan ook belangrijk dat zij op een andere manier beschermd worden. Kortom twee verschillende zemen, maar met dezelfde kwaliteiten.


Het zit 'em in de details!


Stoffen

De Free Aero RC fietsbroek bestaat uit 32% uit lycra. De Forza 2-stof zorgt daarnaast voor een uitzonderlijke spierondersteuning en geeft je precies de juiste hoeveelheid compressie. De reflecterende details op de achterzijde samen met de gestikte logo’s zijn gemaakt voor de duurzaamheid van deze fietsbroek.

Duurzaam logo

Een fietsbroek moet lang meegaan en dat geldt ook voor de logo’s die Castelli plaatst. Zo zijn alle logo’s ofwel gestikt, in reliëf gemaakt of gesublimeerd. Hoewel de sublimatie en het plaatsen in reliëf permanent zijn en daardoor niet kapot te maken, hebben ook de gestikte logo’s een meerwaarde. Komt er een naad los dan is deze heel makkelijk zelf te maken. Vanaf nu rijd je nooit meer rond met loskomende logo’s.

Achterzak

De smalle achterzak op de rug is niet enkel handig om je sleutels op te bergen, het houdt ook nog eens je fietsbroek beter op. Dubbele winst!

De volledige Free Aero RC collectie!

You have successfully subscribed!
This email has been registered