Vier de Giro D'Italia met de officiële collectie van Castelli

Stap binnen in de kleurrijke wereld van de Giro d'Italia met de officiële collectie van Castelli, waar de legendarische leiderstruien en de opwindende stage jerseys samenkomen. Met de iconische maglia rosa voorop, belichaamt deze collectie de passie, de traditie en de strijd van de Giro.

Ontdek onze collectie en vier de grootsheid van de Giro in stijl, zowel op als naast het podium.

MAGLIA ROSA & NERA

Het authentieke Giro d'Italia fietsshirt, Maglia Rosa, is net zo mythisch als de zware bergetappes die de profrenners voor de kiezen krijgen. Sinds 1931 draagt de leider in het algemene klassement de befaamde ‘La maglia rosa’. Het fietsshirt kreeg de roze kleur omdat de roze sportkrant ‘La Gazetta dello Sport’ de organisator was van de Ronde van Italië en zo hun verkoop wilde stimuleren. Vandaag de dag is het fietsshirt een eerbetoon aan de mooie en rijke geschiedenis die de Ronde van Italië biedt.

Naast de maglia rosa mogen we ook de legendarische maglia nera niet vergeten. Deze zwarte trui, bekend als de 'maglia nera', werd toegekend aan de laatste renner in het algemene klassemen. Hoewel deze trui vaak geassocieerd wordt met een zekere mate van ongeluk of pech, heeft hij een eigen charme en symboliseert hij de vastberadenheid en doorzettingsvermogen van elke renner die de zware uitdagingen van de Giro aangaat.

Bekijk de leiderstruien

#Giro107 Stage Jerseys

Stap in de wereld van de Giro d'Italia en ontdek de betoverende schoonheid van de speciale stage jerseys die deel uitmaken van de collectie. Voor de meest opvallende passages van deze Giro, heeft Castelli een uniek en symbolisch fietsshirt gecreëerd. Van de adembenemende aankomsten in Rome en Napoli tot de eerbetuigingen aan gedenkwaardige momenten zoals de vliegtuigramp in Turijn, en de meedogenloze beklimmingen van de Montegrappa en de Stelvio - elk shirt vertelt zijn eigen verhaal en draagt bij aan de rijke geschiedenis van Italië en de Giro. Verken onze collectie en ervaar de passie, de emotie en de heroïek van deze ritten.

GRANDE TORO 1949

Shop HIER

MONTEGRAPPA

Shop HIER

#GIRO COLLECTIE

TROFEO FIETSBROEK

Shop Hier

Trofeo Fietsshirt

Shop Hier

#GIRO FUORI Fietsshirt

Een knipoog naar het verleden

Kan je niet kiezen tussen de verschillende leiderstruien en denk je soms met weemoed terug aan de meest gedenkwaardige edities van de mooiste Ronde van het jaar? Dan heeft Castelli een fietsshirt in de limited edition Giro-collectie die het beste van twee werelden combineert.

You have successfully subscribed!
This email has been registered