Hoe kies je de beste fietshandschoenen voor de zomer

Fietshandschoenen zijn niet zomaar accessoires, maar vormen een essentieel onderdeel van de fietsuitrusting. Fietshandschoenen bieden belangrijke voordelen die de veiligheid, het comfort en de prestaties tijdens het fietsen verbeteren. Van bescherming bij een val tot het bieden van UV-bescherming en verbeterde grip, fietshandschoenen zijn onmisbaar voor elke fietser die het meeste uit zijn of haar rit wil halen.

Als het gaat om het kiezen van de beste fietshandschoenen voor de zomer, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Een van de belangrijkste overwegingen is het type padding dat de handschoenen bieden. In deze blog gidsen we je door de verschillende optie om de fietshandschoen te kiezen die het beste bij jou past.

Waarom kiezen voor handschoenen met padding

Het kiezen voor padding in fietshandschoenen biedt verschillende voordelen die zowel het comfort als de prestaties tijdens het fietsen verbeteren. Door schokken te absorberen, zorgt de padding voor minder belasting op je handen tijdens ruwe ritten, terwijl het ook zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling en bescherming tegen wrijving en blaren.

Een overzicht van de verschillende paddings

FOAM PADDING

Foam padding wordt vaak beschouwd als een van de meest betaalbare opties voor fietshandschoenen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor fietsers die op zoek zijn naar een kosteneffectieve oplossing. In tegenstelling tot gel padding, verdeelt foam padding de druk niet gelijkmatig over de handpalm. Dit kan resulteren in een minder comfortabele rijervaring, vooral tijdens langere ritten of op ruwere terreinen, waarbij bepaalde drukpunten op de hand gevoeliger kunnen worden. Een ander aspect van foam padding is dat het na gebruik geleidelijk zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgt.

GEL PADDING

Gel padding staat bekend om zijn vermogen om druk gelijkmatig te verdelen over de handpalm, waardoor het comfort tijdens het fietsen wordt verbeterd. Dankzij de veerkrachtige eigenschappen van gel keert het onmiddellijk terug naar zijn oorspronkelijke vorm na compressie, wat zorgt voor consistente ondersteuning, zelfs tijdens lange ritten. Echter, vanwege de relatieve dikte van gel padding kan het gevoel met het stuur enigszins worden belemmerd, waardoor sommige fietsers het gevoel van direct contact met het stuur missen.

Gel padding is gevoelig voor de omgevingstemperatuur, wat betekent dat het bij warm weer zachter kan worden en bij koud weer harder, wat de prestaties kan beïnvloeden. Dit is iets om rekening mee te houden bij het kiezen van fietshandschoenen met gel padding, vooral als je vaak in wisselende weersomstandigheden fietst.

BI-FUSION PADDING

Bi-Fusion padding is een geavanceerde paddingtechnologie en staat bekend om zijn uitstekende schokabsorberende eigenschappen en comfort. Deze padding combineert verschillende materialen zoals gel en schuim in verschillende dichtheden, die strategisch zijn geplaatst op de palm en andere drukgevoelige gebieden van de hand. Het resultaat is een padding die niet alleen de druk gelijkmatig verdeelt over de hand, maar ook effectief schokken en trillingen absorbeert tijdens het fietsen.

Door de gelaagde structuur biedt Bi-Fusion padding een optimale balans tussen comfort en ondersteuning, waardoor vermoeidheid wordt verminderd en de rijervaring wordt verbeterd, zelfs tijdens lange ritten of op ruwe terreinen. Daarnaast behoudt Bi-Fusion padding zijn vorm en prestaties goed, zelfs na langdurig gebruik, waardoor het een duurzame en betrouwbare keuze is voor fietsers die op zoek zijn naar hoogwaardige padding in hun handschoenen.

PORON PADDING

Poron padding staat bekend om zijn ultradunne ontwerp en uitstekende schokabsorberende eigenschappen. Hoewel het dun is, biedt het nog steeds uitstekende absorptie van schokken en trillingen, wat het comfort tijdens het fietsen verbetert zonder het gevoel met het stuur te belemmeren. Het enige nadeel is dat Poron padding minder ademend vermogen heeft, wat kan leiden tot minder ventilatie tijdens het rijden. Toch blijft het een populaire keuze voor fietsers die maximale controle en comfort willen tijdens hun ritten.

You have successfully subscribed!
This email has been registered