De Gentenaar is al jaren fan van het Italiaanse merk Castelli: “Ik ben fier dat ik met een merk als Castelli kan samenwerken. Ze staan bekend om de productie van hun technische en innovatieve fietskledij. Het is dan ook een geliefd merk onder profrenners en hun teams. Ik kijk er alvast naar uit om als ambassadeur Castelli te vertegenwoordigen.”

ONTDEK DE VIJF FAVORIETE ITEMS VAN ILJO

1. GABBA ROS 2

Iljo: “De Gabba is veruit één van de meest gekende items uit de collectie. Toen mijn collega’s in het profpeloton hiermee voor het eerst hun intrede deden, wist ik meteen dat ik er ook eentje moest hebben. Je zag dat de mannen die met de Gabba rondreden minder last van de koude en de regen hadden. Ik was vorig jaar dan ook enorm tevreden dat het team voor Castelli koos als kledingsponsor. “

2. TUTTO NANO ROS JERSEY

Iljo: “Het Tutto Nano fietsshirt van Castelli is een item dat niet bij ons in de Soudal Quick-Step collectie zit, maar bij het passen van het fietsshirt was ik meteen verkocht. Het fietsshirt geeft je voldoende warmte en is waterafstotend bij een lichte bui. Ideaal voor op trainingsdagen.”

3. SORPASSO ROS BIBTIGHT

Iljo: “De Sorpasso ROS fietsbroek is er eentje die we nooit aandoen op wedstrijddagen, daarvoor is hij te warm. Je wil natuurlijk niet dat je tijdens een zware inspanning jezelf oververhit. We dragen hem dan ook eerder tijdens de verkenningen, daags voor de wedstrijd of op trainingen als het echt koud is.”

4. ROSSO CORSA PRO 15

Iljo: “De Rosso Corsa Pro fietssok van Castelli is mijn favoriet voor op wedstrijddagen. Als het weer het laat afweten, dan draag ik er meestal een overschoen overheen. Blijft het droog, maar is het wat kouder dan kies ik de Toe thingy in combinatie met een iets dikkere fietssok. Je zal me tijdens een wedstrijd ook niet vaak zien met beenwarmers, dan kies ik liever voor de iets dikkere sok en smeer ik mijn benen extra in met een verwarmende gel.”

5. ARENBERG GEL 2

Iljo: “Hoewel je minder en minder profrenners wielerhandschoenen ziet dragen, ben ik nog van die generatie die tijdens elke wedstrijd een fietshandschoen draagt. Ze bieden je bescherming bij valpartijen en geven je een betere grip op het stuur, zeker bij slechte weersomstandigheden.

Tijdens de zwaarste kasseienklassieker van het jaar,Parijs-Roubaix, kies ik steevast voor een handschoen met wat extra padding om de zwaarste schokken op te vangen. De Arenberg Gel 2 van Castelli is zoals de naam het al doet vermoeden dan ook specifiek ontworpen voor deze klassieker.”

You have successfully subscribed!
This email has been registered