Onderhouds- en wasinstructies Castelli

De producten van Castelli zijn speciaal ontworpen voor topsporters, zodat zij onder alle weersomstandigheden kunnen presteren; van een koude wintermaand in België tot een hete Franse zomer. De materialen die we selecteren zullen je prestaties maximaliseren, maar vragen soms ook om wat extra aandacht bij het wassen.

We kunnen niet garanderen dan je Castelli-product nooit meer vervangen hoeft te worden, maar we raden je wel aan om onderstaande instructies te volgen en zo je product zo lang mogelijk in goede conditie te houden.

Als je vragen hebt over het verzorgen van je Castelli-product, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

WASSEN.

Elk kledingstuk heeft een wit label met wasinstructies. Als je deze instructies volgt, zal je kleding het langst in goede conditie blijven. Zorgvuldig wassen en verzorgen zorgt er ook voor dat je Castelli-producten langer op topniveau blijven presteren.

 • Lees voordat je een kledingstuk wast altijd het waslabel. Sluit alle ritsen en klittenband en draai het kledingstuk binnenstebuiten.
 • Handwas of kreukvrij programma in de machine met lauwwarm water (max. 40°C)
 • Gebruik een klein beetje vloeibaar wasmiddel, geen waspoeder, wasverzachter of andere producten die wasverzachters bevatten, vlekverwijderaar of bleek omdat deze de prestaties van de kleding kunnen beïnvloeden.
 • Aan de lijn of plat drogen. Mag niet in de droogtrommel.
 • Castelli Nano Flex-producten en softshell-jassen en bodywarmers kunnen ongeveer 20 minuten op een lage temperatuur in de droogtrommel om de waterafstotende afwerking te reactiveren.

WATERAFSTOTENDE WERKING.

Wat moet je doen als een Softshell-kledingstuk van Castelli water absorbeert?

Ademende softshell-kleding van Castelli is behandeld met een duurzame waterafstotende afwerking (DWR), die voorkomt dat de buitenste stof verzadigd raakt, zodat de ademende laag zijn werk kan doen. Als de buitenste stof water begint te absorberen, kan het kledingstuk tot 70% van zijn ademend vermogen verliezen en kan het minder waterafstotend worden. De buitenste laag moet regelmatig gereactiveerd worden om te voorkomen dat deze water en vuil opneemt. Je kunt dit doen door het kledingstuk ongeveer 20 minuten in de droogtrommel te doen op een lage temperatuur, of door het op lage temperatuur te strijken - waarbij je uitkijkt dat je de synthetische vezels niet smelt. De DWR-afwerking zal na verloop van tijd slijten. Met deze instructies kun je je Castelli-product opnieuw behandelen met een commercieel verkrijgbare spray voor waterafstotende behandeling:

Zorg dat het kledingstuk goed schoon is.

Je softshell-kledingstuk van Castelli zou water kunnen vasthouden omdat het vies is. Probeer eerst of wassen helpt. Als het nog niet zo oud is of recent opnieuw een waterafstotende laag heeft gekregen, kan de DWR-afwerking gereactiveerd worden door het kledingstuk te wassen. Is het kledingstuk echter intensief gedragen, dan zul je de waterafstotende laag moeten herstellen met een spray voor het behandelen van softshell. Was eerst het kledingstuk.

Instructies waterafstotende behandeling met spray.

Zorg dat het kledingstuk goed schoon en droog is. Leg het plat neer en spray op een afstand van 15 cm de gehele buitenste laag in met de waterafstotende afwerking. Laat de waterafstotende afwerking 10-15 minuten inwerken. Verwijder teveel aan spray met een vochtige doek. Controleer of je geen plekken hebt overgeslagen. Onthoud dat het kledingstuk niet waterdicht wordt, maar dat het langer duurt voordat er water door de buitenste laag komt.

Producten voor behandeling van Softshell:
 • Nikwax SoftShell Proof™
 • McNette

We raden afwerkingen in sprayvorm aan en geen wash-in behandeling, omdat deze het vochtbeheer beïnvloedt.

Wat doe je als een Nano Flex-product niet meer waterafstotend is.

De Castelli Nano Flex-stof stoot water af dankzij zowel een DWR-afwerking als miljoenen ultradunne nanofilamenten. Deze zorgen ervoor dat waterdruppeltjes op het oppervlak van het kledingstuk worden opgevangen en wegvloeien en zich niet op de stof opstapelen en erdoorheen trekken. De Nano Flex-behandeling gaat ongeveer 40-50 wasbeurten mee. (Uiteraard moet het kledingstuk op de juiste wijze worden gewassen; als het wasmiddel een wasverzachter bevat, verdwijnt de behandeling onmiddellijk).

Waterafstotende werking Nano Flex reactiveren

Er zijn twee manieren om je Castelli Nano Flex-kledingstuk je behandelen en de waterafstotende afwerking te herstellen.

 1. Gebruik een commercieel verkrijgbare spray voor de waterafstotende behandeling van softshell. (Zie instructies voor de behandeling met waterafstotende spray hierboven.)
 2. Om de waterafstotende werking te reactiveren, kun je het kledingstuk ook 20 minuten op een lage temperatuur in de droogtrommel doen. Als de droogtrommel geen optie is, kun je het kledingstuk op een lage stand strijken (warm, zonder stoom) met een (hand)doek tussen het kledingstuk en het strijkijzer. Strijk niet over de Castelli- en Nano Flex-letters die warmte overbrengen.
Hoe was je Nano Flex producten?

Om de levensduur van je Castelli-product te verlengen, raden we je aan het op de hand of een standaard programma met koud water te wassen en daarna aan de waslijn te drogen (we adviseren de meeste fietskleding op deze manier te wassen).

 1. Handwas of kreukvrij programma in de machine met lauwwarm water (max. 40°C)
 2. Gebruik een klein beetje vloeibaar wasmiddel, geen waspoeder, wasverzachter of andere producten die wasverzachters bevatten, vlekverwijderaar of bleek omdat deze de prestaties van de kleding kunnen beïnvloeden.
 3. Gebruik geen wasverzachter! Dit kan waterafstotende behandelingen aantasten.
 4. Aan de lijn of plat drogen. Mag niet in de droogtrommel.
 5. Om de waterafstotende werking te reactiveren, kun je het kledingstuk ook 20 minuten op een lage temperatuur in de droogtrommel doen. Als de droogtrommel geen optie is, kun je het kledingstuk op een lage stand strijken (warm, zonder stoom) met een (hand)doek tussen het kledingstuk en het strijkijzer. Strijk niet over de Castelli- en Nano Flex-letters die warmte overbrengen.
Hoe maak je winterhandschoenen met membraanstoffen schoon?

Handschoenen met winddicht membraan kunnen tijdens de normale wasprocedure voor het materiaal worden aangetast. Lees het waslabel voordat je verder gaat en volg altijd de instructies van de fabrikant op.

 • Lees altijd het waslabel voordat je je handschoenen wast.
 • Doe de klittenbandsluiting op de polsen dicht.
 • Handwas of kreukvrij programma in de machine met lauwwarm water (max. 40°C)
 • Gebruik een klein beetje vloeibaar wasmiddel, geen waspoeder, wasverzachter of andere producten die wasverzachters bevatten, vlekverwijderaar of bleek omdat deze de prestaties van de kleding kunnen beïnvloeden.
 • Gebruik geen wasverzachter! Dit kan waterafstotende behandelingen aantasten.
 • Knijp overtollig water vanaf de vingertoppen richting de pols uit de handschoenen; wring de handschoenen niet uit.
 • Laat de handschoenen drogen met de vingers omhoog.
You have successfully subscribed!
This email has been registered