Onderhouds- en wasinstructies Sportful

Dit zijn richtlijnen om jouw Sportul kledij op de best mogelijke manier te onderhouden en gelden voor het merendeel van onze producten. Desalniettemin is het aangewezen om steeds het etiket met wasinstructies te lezen voor het wassen.

BEREID JE VOOR

Spoel modder of ander vuil af onder koud water als de kledij nog nat is of veeg droge modder weg met een zachte borstel. Maak alle zakjes leeg en keer het kledingstuk binnenstebuiten voor het wassen en drogen. Dit helpt om kleuren beter te bewaren, verlengt de levensduur van de stoffen, vermijdt mogelijke beschadigingen aan de buitenste stof en beschermt alle elementen die door warmteoverdracht zijn aangebracht.

SLUIT DE RITS

Zorg ervoor dat alle sluitingen (ritsen, knoppen, velcro) helemaal dicht zijn. Alle kledingstukken die velcro sluitingen bevatten, zoals hand- en overschoenen, kunnen best apart gewassen worden van kledingstukken die veel lycra bevatten zoals fietsbroeken om schade te vermijden.

BLIJF KOEL

Was kledingstukken op 30°C of minder indien mogelijk – de meeste moderne detergenten en wasmachines kunnen perfect functioneren bij lagere temperaturen. Door de kledij koud te wassen vermindert het risico op krimpen van kledij, beschadigingen aan membraan of verlies van kleur.

VERMIJD

We raden ten stelligste af om conditioners of wasverzachters te gebruiken. Gebruik zeker geen bleekmiddelen of kleurstoffen. Daarnaast vermijd je beter om Sportful kledij in de droogkast te stoppen of op radiatoren of andere bronnen van directe warmte te drogen.

HANG OP

Om jouw Sportful kledij in de best mogelijk conditie te houden, raden we aan om de kledij buiten te laten drogen. Bij broeken gebruik je best de bretellen om de broek aan de waslijn te hangen en fietstruien of -jassen worden best op een kapstok gehangen zodat er lucht door de kledij kan stromen tijdens het droogproces.

WASINSTRUCTIES VOOR BESCHERMENDE KLEDIJ

De waterbestendige en waterresistente kledij van Sportful (producten die gebruik maken van DWR, NoRain, Softshell, Gore-Tex, Windstopper etc.) kunnen best met een gespecialiseerde detergent gewassen worden die het membraan van de stof wast zonder de functionaliteit van de stof te beschadigen. Ga op zoek naar merken als Nikwax of Grangers die duidelijk aangeven voor welk product ze geschikt zijn.
Sommige stukken van onze kledij zijn behandeld met een Durable Water Repellant coating (DWR) die voorkomt dat de buitenste stof verzadigd wordt om het ademend vermogen van de kledij te beschermen. Deze coating zou regelmatig aangevuld moeten worden. Voor de beste resultaten volg je de specifieke instructies op het product. Aanbevolen merken zijn Grangers, Nikwax, TX-Direct en Tectron DWR Treatment. DWR kan ook aangebracht worden op Norain producten om het waterafstotend vermogen te vergroten.

You have successfully subscribed!
This email has been registered