6 verzorgende producten die je deze winter moet gebruiken op de fiets

Kies de juiste sportverzorgende producten.

Als de temperaturen dalen, trekken we massaal de warme fietsjassen, fietsbroeken en been- & armwarmers uit de kast. Maar hoe staat het met je lichaamsverzorging op de fiets? Want ook je lichaam moet je in de koude maanden beschermen’. Je huid verlangt nu naar speciale bescherming en verzorging. Daarom trakteren wij je in deze blog op de 6 beste producten voor een voorbereide winterhuid.

Sportverzorgende producten voor het fietsen

De huid krijgt het vaak hard te verduren op de fiets. Het is dan ook essentieel dat je je huid goed verzorgt met een beschermende gel, crème of balsem. Deze producten vormen vaak een waterafstotende filmlaag op de huid en beschermen je tegen regen en wind. Daarnaast heb je ook gels die een verwarmende werking hebben om zo slecht doorbloede lichaamsdelen zoals voeten, handen en knieën extra te beschermen.


Verwarmende gel

Warming-ups zijn niet enkel essentieel om de beste prestaties te behalen op de fiets, maar ze voorkomen ook blessures. Verzorgende warmtegels vervangen de warming-up niet, maar ze bieden wel een intensieve ondersteuning tijdens het fietsen. Zo merk je meteen na het aanbrengen een aangenaam warmtegevoel. Ideaal om te gebruiken bij koude en regen.

Born Warm Up

Voor een pittige training of wedstrijd, verdienen je spieren wel wat extra aandacht. Born Warm Up is een unieke crème met de werkzame bestanddelen van kruiden die je spieren in een oogwenk verwarmen. Hierdoor wordt doorbloeding wordt gestimuleerd. Born Warm Up leent zich perfect voor gure dagen, wanneer je lichaam snel afkoelt.

Ga voor een goede warm-up!

PRO TIP: Tijdens het fietsen ontstaat de meeste spanning op de onderrug, polsen, knieën en kuitspieren. Smeer deze plekken vast en zeker in met de Warm Up-gel van BORN.

Chamois crème

Een Chamois-crème of zitvlakcrème is ook in de winter een goed idee. Het vermindert de wrijving, heeft antibacteriële eigenschappen en hydrateert de huid. Zo voorkom je ontstekingen. Je kan de crème rechtstreeks op de huid aanbrengen of een dunne laag op de zeem aanbrengen. Vermijd de intieme delen en breng vooral de crème op de zitbotjes rondom het zitvlak aan. Je kan ook de liezen en andere drukpunten van een laagje voorzien.

Born No Friction Cream

De NO FRICTION CREAM is een pure verzorging voor je huid tegen wrijving. Ideaal ter bescherming van het zitvlak, voeten en andere gevoelige plekjes tegen irritaties door transpiratie en wrijving.

Vermijd schuurplekken met BORN!

Massage olie

Na je intensieve fietsrit is enkel voldoende rust nemen niet genoeg om je lichaam optimaal te laten herstellen. Een goede massage bevordert de doorbloeding en daarmee ook de afvoer van afvalstoffen. Bij een inspanning van de spieren worden de afvalstoffen in melkzuur omgezet, die daarna via de bloedsomloop worden afgevoerd. Zijn je spieren niet goed verzorgd dan vertraagt de bloedcirculatie en zo ook de afvoer van afvalstoffen.

PRO TIP: Gebruik een gel, olie of crème om de handen beter over de huid te laten glijden.

Born Massage Olie

De MASSAGE OLIE is een neutraal en puur product, samengesteld uit 100% plantaardige oliën. Goed voor jou als sporter en voor de handen van jouw masseur.

Ontdek het hier

Born Recovery Relax

Na jouw training, granfondo, toertocht of hardlooprondje verdien je RECOVERY RELAX. Herstel en ontspanning na inspanning zijn namelijk ontzettend belangrijk. De etherische oliën en kruiden in deze verzorgende crème helpen vermoeide spieren te ontspannen.

Recupereer samen met BORN

Verfrissende gels

Wanneer je terugkeert van een zware fietsrit is het geen overbodige luxe om je lichaam optimaal te verzorgen. Ze geven je een verfrissende sensatie, nieuwe energie en een goed gevoel.

Born Awake Shower

De AWAKE SHOWER maakt je lichaam weer wakker! Na gebruik van deze douchegel ervaar je een extreem gevoel van frisheid. Ideaal als ochtenddouche of als ontspanning na een actieve inspanning.

Bevorder je herstel!

Born Wash Lotion

Opfrissen zonder water. Na een koers, toertocht of trainingsloop is er niet altijd mogelijkheid tot douchen. Toch wil je fris de auto in. Geen probleem: met WASH LOTION was je alle vuil (en crèmes) gemakkelijk weg zonder water en ga je opgefrist huiswaarts

Verfris jezelf!
You have successfully subscribed!
This email has been registered