Het belang van een goede zeem in een fietsbroek

Kies de juiste zeem!

Wielrennen vergt veel van jezelf en van je fietskleding. Het dragen van een kwalitatieve zeem in je fietsbroek is dan ook van groot belang. Zonder zeem krijg je ongetwijfeld last van zadelpijn. Daarom leggen we je graag uit de verschillende zemen die beschikbaar zijn zodat je goed voorbereid de fiets op stapt.

Hou rekening met de duur van je fietsrit.

Een kwalitatieve fietsbroek is voorzien van een goede zeem. Het ondersteunt de bottenstructuur, absorbeert zweet, geeft voldoende comfort op plekken waar je het extra nodig hebt en voorkomt wrijving die kan lijden tot zadelpijn. Een fietszeem moet je dan ook altijd in racehouding dragen zodat je kan controleren of de belangrijkste drukpunten beschermd zijn, want die zijn vaak anders bij vrouwen dan bij mannen. Hou zeker ook rekening met de intensiteit van je fietsrit, maar ook met de houding die je aanneemt op het zadel. Zo kies je gegarandeerd de juiste fietsbroek met het juiste zeem.

SPORTFUL

VOOR ULTIEM COMFORT

Het Total Comfort MD zeem is een zeer zacht en rekbaar zeem met een bijzonder hoog comfort gehalte. De pasvorm valt mooi om het lichaam heen en door de zachte toplaag die dan ook een antibacteriële laag heeft, heb je weinig kans op schuurplekken. De drie verschillende diktes van het zeem zorgen voor een optimale demping en heeft daarbij ook een geperforeerde voorkant wat de luchtstroom enkel bevordert. Dit zeem is dan ook uitermate geschikt voor de langere fietstochten. Deze zeem is ook voor dames beschikbaar.

ONTDEK ALLE BROEKEN MET TOTAL COMFORT MD

VOOR DE COMPETITIEBEESTEN

Met de TC Pro zeem geniet je van dezelfde innovatieve zeemtechnologie als die van de Total Comfort. Het zeem is uitermate geschikt wedstrijden en trainingsritten. Het is dan ook geen verrassing dat de profrenners van Team Total Energies hier steevast mee rondrijden. Het enige verschil met de Total Comfort zeem is dat deze vooral gemaakt is voor fietsers die liever niet zo’n fan zijn van dikkere vulling bij de Total Comfort. De prestatiegerichte dames hebben het TC PRO zeem ook specifiek voor de anatomie van vrouwen. Zo kan iedereen genieten van dit fantastisch zeem.


ONTDEK ALLE BROEKEN MET TC PRO

Het DMS werd specifiek ontworpen voor avonturiers die graag uren op grindwegen doorbrengen. Het zeem heeft hierdoor ook een ander ontwerp, want de zitpositie voor off-road fietsen is totaal anders dan wanneer je op geplaveide wegen vertoeft. Dit is zeem is dus ideaal als je er graag op onverharde wegen fietst.


ONTDEK ALLE BROEKEN MET DMS

VOOR DAGELIJKS FIETSPLEZIER

Sportful werkte voor deze samen met enkele profrenners om het perfecte zeem te creëren voor de langste fietsritten. Het bovenste gedeelte van de Bodyfit Pro is ook hier geperforeerd, wat opnieuw zorgt voor een goed ademend vermogen. Zo blijf je langer fris en vermijd je irritatie. Sportful koos om het zeem in verschillende diktes te maken, zodat je voldoende demping hebt op de plekken waar je het nodig acht en net wat minder demping op plaatsen waar dit niet nodig is. Het zeem is verder volledig naadloos en heeft een pasvorm die de contouren van het lichaam volgt. Zo is er geen kans voor extra wrijving. Het is dan ook meteen de comfortabelste zeem in het gamma van Sportful! Deze zeem vind je ook terug in onze fietsbroeken voor dames.


ONTDEK ALLE BROEKEN MET BODYFIT PRO

CASTELLI

VOOR DE PROFS

De Progetto X2 AIR is de zeem die Castelli gebruikt voor haar beste fietsbroeken. Het zeem bestaat uit twee lagen met verschillende diktes die afzonderlijk van elkaar bewegen. De wrijving tussen beide lagen wordt in de zeem zelf al opgevangen waardoor je een uitstekend comfort creëert.

Huidverzorgende laag

Deze laag past zichzelf volledig aan en volgt de vorm van zowel je lichaam als het zadel zonder dat er plooien ontstaan. Deze laag is uitermate zacht om het comfort nog beter te maken.

Naadloze dempingslaag

Deze laag vangt de schokken op die je te verduren krijgt op de fiets. De verschillende diktes in deze laag geven je meer vulling op plekken waar je het meest nodig hebt. Zo is de zeem het dikst op de plek waar je zitbotten op het zadel steunen.

Extra gelpads

Castelli voegde extra gelpads toe op de meest kwetsbare drukpunten van het zitvlak. Voor nog een beter comfort. Tot slot werd ook het achtersteven van deze zeem een klein beetje opgehoogd zodat je vanzelf wat meer naar voren zit en dit ideaal is voor je aerodynamica.


ONTDEK ALLE BROEKEN MET DE PROGETTO X2

VOOR DE PRESTATIEGERICHTE FIETSER

Het Kiss Air zeem heeft veel eigenschappen van de Progetto X2 zeem overgenomen. Het enige verschil zit hem in het gebruikte materiaal, waardoor hij een tikkeltje minder comfort biedt. Zo is het zeem gemaakt uit microfiber en voorkomt het irritatie en schuurplekken. Verder heeft hij een aangepaste pasvorm die het lichaam volgt en ook de verschillende diktes zijn in deze zeem aanwezig. De Kiss Air Donna is het zeem voor dames.

ONTDEK ALLE BROEKEN MET KISS AIR

Het Kiss Tri zeem is specifiek ontworpen voor triatleten. Dankzij de minimale vulling zit het zeem niet in de weg tijdens het zwemmen of hardlopen. Verder is het zeem extra sneldrogend om zo schuurplekken op de fiets te voorkomen.

ONTDEK ALLE BROEKEN MET KISS TRI
You have successfully subscribed!
This email has been registered