Fietsen in natte omstandigheden

Zo kies jij de juiste regenkledij!

Het lenteweer laat voorlopig nog even op zich wachten, maar ook wanneer het regent, is fietsen in het voorjaar een goed idee. Met de juiste fietskledij wapen jij jezelf tegen het natte voorjaar.

Waterdichte vs. waterafstotende fietskleding

Wanneer je regenkledij aanschaft zie je vaak de termen “waterdicht” en “waterafstotend” voorbijkomen. Hoewel we vaak denken dat het synoniemen zijn, is er wel degelijk een duidelijk verschil tussen de twee. Zo beschermt waterafstotende fietskleding je tegen miezer en lichte regen. Dit komt doordat regendruppels tijdelijk op je fietskledij blijven liggen. Kom je toch in een stortbui terecht, dan dringt het vocht na enige tijd door en word je nat. Waterdichte fietskledij gaat dit tegen en is daardoor bestand om langdurig door stevige regenbuien te fietsen.

Waterdichtheid wordt steeds in waterkolom uitgedrukt en geeft aan in welke mate een materiaal waterdicht is. Hoe hoger het getal van de waterkolom, hoe hoger de druk waartegen het materiaal bestand is en hoe langer het dus duurt voordat water doordringt. Vooraleer je kan spreken over waterdichtheid moet de waterkolom minimaal 1500 millimeter zijn. In de praktijk kom je al snel aan een hogere druk wanneer je een intensieve fietstocht plant of wanneer je met een rugzak naar het werk fietst. Dan kies je best voor een waterkolom van minimaal 10.000 millimeter.

SPORTFUL BODYFIT PRO JACKET / Waterafstotend

De BodyFit Pro fietsjas is terug van weggeweest. De buitenste laag biedt bescherming tegen de wind, terwijl het Thermore®-materiaal aan de binnenkant de lichaamswarmte vasthoudt. De langere achterkant heeft een waterafstotende stretchstof en is dus ideaal bij lichte regen.

Presteer onder alle weersomstandigheden! / Heren - Dames

SPORTFUL FIANDRE NORAIN BIBTIGHT / Waterafstotend

De Fiandre Norain Bibtight van Sportful biedt je de betrouwbare bescherming die je verwacht wanneer je plots in een lichte regenbui verzeild geraakt. Dankzij een update geniet je van een hoog ademend vermogen terwijl de waterafstotende stoffen lichte regen, natte sneeuw en zelfs opspattend water buiten houden.

Trotseer de regen met Castelli’s waterdichte fietsjack! / Heren - Dames

Ga voor waterdichte ritsen en naden

Naast de waterkolom is het ook belangrijk dat je naar de naden en de ritsen kijkt. Dit zijn vaak de kwetsbare plekken waar water doorheen kan lekken. Strategisch getapete naden in combinatie met afgewerkte ritsen zorgen ervoor dat je pas echt kan spreken van waterdichte fietskledij.

COMMUTER W REFLEX JACKET / Waterdicht

Castelli ontwierp deze fietsjas voor het woon-werkverkeer in weer en wind. Hij houdt alles buiten en past perfect over je kantooroutfit, maar maar waar hij echt schittert, letterlijk, zijn de reflecterende details die 's nachts een interessant patroon opleveren.

Schitter net als de Commuter Reflex fietsjas! / Heren - Dames

EMERGENCY 2 RAIN JACKET / Waterdicht

De naam verklapt het al, Castelli creëerde deze regenjack voor de echte regen noodgevallen. Ze maakte hem bovendien ook nog eens volledig waterdicht en gaven het een geweldige pasvorm zoals je die enkel van Castelli verwacht.

Trotseer de regen met Castelli’s waterdichte fietsjas! / Heren - Dames

Wapen jezelf tegen de regen

Je voeten droog houden is vaak de grootste uitdaging in een hevige regenbui. Je voeten krijgen enorm veel nattigheid te verduren door het aflopende water dat langs je enkels in je fietsschoenen binnensijpelt Een overschoen kan hierbij helpen, maar ook waterdichte fietssokken houden je voeten warm en droog. Je wil natuurlijk ook je handen beschermen tegen de regen, daarom is een volledig waterdichte fietshandschoen geen overbodige luxe.


SEALSKINZ ALL WEATHER CYCLE LIGHTWEIGHT OVERSCHOEN

Gedaan met natte voeten! Deze overschoenen van Sealskinz zijn een absoluut lichtgewicht, heeft een open zool en met een ingebouwd LED-lichtje op de hiel ben je ook nog eens extra zichtbaar voor andere weggebruikers.

Hou je voeten droog!

SEALKINZ WATERPROOF ALL WEATHER MID LENGTH SOCK WITH HYDROSTOP

De originele 100% waterdichte, winddichte en ademende fietssok van Sealskinz komt tot halverwege de kuit. De Hydrostop siliconestrip vermindert het binnendringen van water wat hem ideaal maakt om mee te fietsen in regenweer. Sealskinz heeft dan ook een ‘Lifetime waterproof guarantee’.

Ontdek de ideale fietssok!

BODYCARE PROTECT OIL

Twijfel je met dit weer of je een korte fietsbroek of net een lange aan moet? Ons advies: ga resoluut voor een korte fietsbroek met de Protect Oil van Born. Het vormt een waterafstotende, beschermende filmlaag op je huid. De lichaamswarmte wordt geïsoleerd, zodat je niet afkoelt. Ideaal bij temperaturen tot 15 graden Celsius met hier en daar een bui of langdurige miezerregen.

Bescherm jezelf met Born!
You have successfully subscribed!
This email has been registered