Hoe draag je je fietshelm correct?

Stap zonder kopzorgen de fiets op!

Het belang van een kwaliteitsvolle fietshelm hoeft geen betoog, de fietshelm is al langer geen taboe meer onder de fervente wielerliefhebbers. Toch zien we nog al te vaak fietsers die hun fietshelm verkeerd dragen. Je helm geeft pas voldoende bescherming wanneer hij ook perfect op het hoofd zit. In deze blog lees je hoe je een fietshelm correct afstelt en draagt.

1. Kies de juiste maat van fietshelm

Hoe weet je of je de juiste maat van fietshelm te pakken hebt? Dat is heel simpel! Neem een meetlint en plaats hem rond de achterkant van het je hoofd. Zorg ervoor dat je het lint net boven de oren en op 2 cm van je wenkbrauwen strak trekt. Lees de omtrek af en je hebt ook meteen de juiste maat van je fietshelm te pakken.

PRO-TIP: Op onze site vind je bij elke fietshelm een maattabel die je helpt bij het vinden van de perfecte helm!


2. Boost je draagcomfort en kies voor de juiste pasvorm!

Wanneer je de juiste maat hebt gekozen, is het belangrijk dat je fietshelm comfortabel zit én je hem op de juiste positie op je hoofd zet. Draag je je fietshelm te veel naar voor of naar achter dan biedt hij op die manier amper bescherming bij een val. De helm moet dus horizontaal, recht op het hoofd staan.
Nu je de fietshelm correct op je hoofd hebt gezet, kan je hem gaan afstellen.

Zo stel je een fietshelm af

Al onze fietshelmen hebben een verstelbaar mechanisme, zodat je de pasvorm helemaal op jouw hoofdomtrek kan afstemmen.

Draai steeds het mechanisme helemaal open alvorens je de fietshelm op je hoofd zet. Zit hij goed op je hoofd, dan draai je net zolang totdat de fietshelm mooi aansluit op je hoofd. Buig dan naar voren en ga met je kin naar je borst toe. Blijft de helm goed op zijn plek zitten, dan heb je de goede maat te pakken. Stel zeker je fietshelm niet te strak af, anders gaat hij beginnen knellen tijdens het fietsen en dat wil je vermijden.

Heb je lang haar, dan neem je best een fietshelm waar er achteraan genoeg ruimte is voorzien om een paardenstaart weg te steken. Doe je dit niet dan kan je fietshelm op je voorhoofd beginnen drukken.

Tot slot moeten ook de kinriemen goed aansluiten op je gezicht. Het driehoekje van de kinriem moet net onder je oor zitten om de fietshelm recht te zetten.
Wanneer het bandje niet over je kin heen schuift, dat ben je zeker dat het goed zit.
Heb je al onze stappen gevolgd, dan kan je zonder kopzorgen de baan op!


City I-Vo Mips+ Fietshelm

De City I-vo MIPS van uvex is de perfecte stadshelm. Zo is hij uitgerust met het Multi Impact Protection System ofwel MIPS-systeem. Met het systeem heb je een extra laag die los van je fietshelm zelf, meedraait op het moment dat je fietshelm contact maakt met de grond. De klap wordt hiermee opgevangen waardoor je optimaal beschermd bent. Om dit MIPS-systeem goed te laten functioneren, moet een fietshelm perfect passen. Daarom is de UVEX City i-vo uitgerust met het 3D IAS-systeem om een optimale aanpassing in hoogte en breedte mogelijk te maken.

Ontdek het hier!

uvex Rise Fietshelm

Wie topprestaties levert, moet voor 100 procent op zijn uitrusting kunnen vertrouwen. Sportief, vederlicht en extreem goed ventilerend. Dit is precies wat de uvex rise cc zo bijzonder maakt. De ultramoderne fietshelm combineert een superlichte dubbele inmould-constructie met strakke lijnen, grote ventilatiekanalen, sneldrogende helmvulling en een geprononceerd achterhoofdgedeelte voor een betere bescherming.

Ervaar de perfectie.
You have successfully subscribed!
This email has been registered