Hoe stel je je fietshelm af?

Zo draag je je fietshelm correct!

Het belang van een kwaliteitsvolle fietshelm hoeft geen betoog, de fietshelm is al langer geen taboe meer onder de fervente wielerliefhebbers. Toch zien we nog al te vaak fietsers die hun fietshelm verkeerd dragen. Je helm geeft pas voldoende bescherming wanneer hij ook perfect op het hoofd zit. In deze blog lees je waar je moet op letten bij het aanschaffen van een fietshelm.

1. Kies de juiste maat van fietshelm

Hoe weet je of je de juiste maat van fietshelm te pakken hebt? Dat is heel simpel! Neem een meetlint en plaats hem rond de achterkant van het hoofd. Zorg ervoor dat je het lint net boven de oren en op 2 cm van je wenkbrauwen strak trekt. Lees de omtrek af en je hebt ook meteen de juiste maat van je fietshelm te pakken.

TIP: Op onze site vind je bij elke fietshelm een maattabel die je helpt bij het vinden van de perfecte helm!


2. Boost je draagcomfort en kies voor de juiste pasvorm!

Wanneer je de juiste maat hebt gekozen, is het belangrijk dat je fietshelm comfortabel zit én je hem op de juiste positie op je hoofd zet. Draag je je fietshelm te veel naar voor of naar achter dan biedt hij op die manier amper bescherming bij een val. De helm moet dus horizontaal, recht op het hoofd staan.
Nu je de fietshelm correct op je hoofd hebt gezet, kan je hem gaan afstellen.

Zo stel je een fietshelm af

Al onze fietshelmen zijn voorzien van een verstelbaar mechanisme, zodat je de pasvorm helemaal op jouw hoofdomtrek kan afstemmen.

Draai steeds het mechanisme helemaal open alvorens je de fietshelm op je hoofd zet. Zit hij goed op je hoofd, dan draai je net zolang totdat de fietshelm mooi aansluit op je hoofd. Buig dan naar voren en ga met je kin naar je borst toe. Blijft de helm goed op zijn plek zitten, dan heb je de goede maat te pakken. Stel zeker je fietshelm niet te strak af, anders gaat hij beginnen knellen tijdens het fietsen en dat wil je vermijden.

Heb je lang haar, dan neem je best een fietshelm waar er achteraan genoeg ruimte is voorzien om een paardenstaart weg te steken. Doe je dit niet dan kan je fietshelm op je voorhoofd beginnen drukken.

Tot slot moeten ook de kinriemen goed aansluiten op je gezicht. Het driehoekje van de kinriem moet net onder je oor zitten om de fietshelm recht te zetten.
Wanneer het bandje niet over je kin heen schuift, dat ben je zeker dat het goed zit.
Heb je al onze stappen gevolgd, dan kan je zonder kopzorgen de baan op!


Uvex RACE 7

Op korte ritten na het werk, op een lange weekendtrip: de uvex race 7 fietshelm zit zo comfortabel dat je bijna zou vergeten dat je hem draagt. De fietshelm is voorzien van het 2k IAS-systeem, waardoor hij slechts 240 gram weegt. Dankzij het systeem kan de fietshelm moeiteloos in hoogte en breedte worden versteld voor de ideale pasvorm. Ook de lengte van de kinband kan in één simpele handeling worden aangepast.

Ontdek het hier!

Je fietshelm altijd juist afgesteld?
Ga voor het SELFIT sluitingsmechanisme van HJC.


HJC IBEX 2.0

Laten we meteen met de deur in huis vallen: het revolutionaire SELFIT sluitingsmechanisme van HJC is hét paradepaardje onder de fietshelmen.
Vanaf nu ben je niet langer in de weer met het afstellen van je fietshelm door middel van een draaiknop. Het mechanisme is zo ontwikkeld dat het zich automatisch passend maakt naar jouw hoofd. Bovendien is hij dankzij de vijf instelhoogtes - die je vooraf kan instellen- voor iedereen geschikt.

Ervaar het gemak van HJC’s SELFIT!
You have successfully subscribed!
This email has been registered