Tintelende Handen Tijdens Het Fietsen

En hoe ze te verhelpen met de juiste fietshandschoen

Tintelende vingers of pijnlijke handen zijn een vaak voorkomend probleem bij fietsers. Je herkent ze meteen aan het regelmatig “uitschudden” van de handen tijdens een fietstocht. De oorzaak van dit vervelende gevoel ligt in een al dan niet tijdelijke uitval van een zenuw in je hand. De zenuw valt uit omdat ze gedurende langere tijd onder druk staat of afgekneld wordt. In extreme gevallen kan dit leiden tot het Carpaal Tunnel Syndroom. In deze blogpost geven we je een aantal tips mee om de handzenuwen te ontlasten en zo comfortabel te kunnen blijven fietsen.

1. Kies de juiste maat in fietshandschoen

Zijn je fietshandschoenen te klein dan komen de zenuwbanen in je hand te knellen. Het is dus belangrijk dat je handschoenen goed passen om de druk op de handen zoveel mogelijk te reduceren en voor een prettig draagcomfort. Om de juiste maat van een handschoen te bepalen kan je best de handomtrek met een lintmeter bepalen. Lees hier hoe je de omtrek van je hand correct opmeet!


2. Draag goede fietshandschoenen

Heb je gevoelige handen, schaf je dan een paar goede fietshandschoenen aan. Fietshandschoenen beschermen je handen niet alleen bij een valpartij, maar ontlasten ook de vele zenuwbanen en -uiteinden in je hand en helpen op die manier grotere problemen te voorkomen. Neem bij voorkeur handschoenen met een padding van schuim of gel.

Roeckl Bi-fusion

Roeckl doet je versteld staan met de baanbrekende technologie Bi-Fusion voor ongekend draagcomfort voor fietsers met gevoelige handen.

Laat je handen op wolkjes rusten met Bi-fusion

Castelli CDS

De meeste Castelli fietshandschoenen zijn voorzien van het Castelli Damping System (kortweg CDS) dat vooral de Nervus Medianus die door het midden van de hand loopt helpt ontlasten.

Doe je handen een plezier met Castelli CDS

3. Het juiste materiaal

Er zijn verschillende fabrikanten die ergonomische handvaten en sturen aanbieden. Het loont zeker de moeite om u door een specialist ter zake te laten informeren over de mogelijkheden. Onze Passion For Cycling-dealers helpen u graag verder. De dichtsbijzijndste dealer kan u in onze dealerlocator vinden.

Vraag raad aan een dealer in uw buurt

Het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) uitgelegd.

Wanneer de problemen zich alleen tijdens het fietsen voordoen, kunnen deze meestal wel verholpen worden. Indien u niets onderneemt, bestaat de kans dat de klachten toenemen en dat u ook last krijgt als u niet aan het fietsen bent. (Bijvoorbeeld ’s nachts in bed)

Meestal is er dan sprake van het Carpaal Tunnel Syndroom en kunt u best een arts raadplegen.

Voor medische info over dit syndroom verwijzen wij u naar deze medische sites:

- Nederlandse vereniging voor Neurochirurgie
- Universitair Ziekenhuis Antwerpen

You have successfully subscribed!
This email has been registered