Welke fietskleding dragen profrenners tijdens de voorjaarsklassiekers?

Kleed jezelf net als de profs!

Het is koers! Het klassieke voorjaar trekt zich weer op gang. De start van het wielerseizoen wordt vaak geteisterd door typisch voorjaarsweer van bij ons en vraagt om extra bescherming. Welke fietskleding verkiezen de profrenners tijdens de voorjaarsklassiekers? Wij geven je alvast enkele tips vanuit de buik van het profpeloton.

Ga voor comfortabele fietskleding

Wielrenners staan bekend om hun toewijding voor de fiets. Daarbij is de kwaliteit van het materiaal en de fietskleding enorm belangrijk. Iedere profrenner wil namelijk altijd verzorgd en comfortabel voor de dag komen. Want als een wielrenner niet comfortabel op de fiets zit, zal hij ook niet optimaal presteren. Fietskleding moet dus als een tweede huid aanvoelen, niet te strak en niet te los. Je beoordeelt de pasvorm van je fietskleding dus niet rechtopstaand, maar wel in je vertrouwde fietshouding. De profrenners van Quick-Step Alpha Vinyl gaan steeds voor een nauwsluitende pasvorm. Deze fietskledij bevordert het herstel en heeft daarnaast ook aerodynamische eigenschappen. Een comfort fit pasvorm daarentegen focust zich op het comfort en zit daardoor ook minder strak rond het lichaam.

FREE AERO RC FIETSBROEK

Voel jezelf zo vrij als een vogel in de gloednieuwe Free Aero RC fietsbroek. Deze hoogwaardige race fietsbroek heeft veel minder naden en dat voel je meteen in het comfort. Elk detail, elke stof en elke naad van deze fietsbroek zorgt ervoor dat je deze winter nog aerodynamischer en comfortabeler in het zadel zit.

Ervaar het gevoel van vrijheid!

Aerodynamische fietskleding geeft marginal gains

Aerodynamica is misschien wel het allerbelangrijkste voor een profrenner. Niets laten ze aan het toeval over om de luchtweerstand tot een absoluut minimum te beperken. Zo levert niet enkel je fietspositie aerodynamische voordelen op, maar ook je fietskleding speelt een belangrijke rol. Tijdens de voorjaarsklassiekers krijgt de wind vaak vrij spel. De meeste renners kiezen dan ook voor een racepak dat uit één stuk bestaat om zo aerodynamisch mogelijk te zijn. Op trainingsdagen zie je de renners van Quick-Step Alpha Vinyl en TotalEnergies fietsen in hun standaard teamkit. Dit is vaak een aparte fietsshirt en -broek die de beste pasvorm geeft door hun rekbare stof.

CASTELLI SANREMO SUIT

Snelheid kent geen grenzen! De Castelli Sanremo Suit biedt een nauwsluitende pasvorm zoals je dat enkel van een triatlonpak verwacht, maar dan met het comfort en juiste vochtregulatie voor op de weg.

Ga net als Remco Evenepoel voor snelheid!

Fietskleding voor de specifieke weersomstandigheden

Zelfs de meest ervaren wielrenners worden af en toe verrast door het weer. Gelukkig is er voor de renners nog altijd de volgwagen om zich te laten uitzakken. De ploegleider geeft de renner zijn fietskledij aan waarop die zijn race verder zet. Jammer genoeg beschikt de gemiddelde fietser niet over deze luxe tijdens zijn zondagse trainingsrit. Controleer best kort voor je vertrek het weerbericht. Zo voorkom je dat je het te koud of net te warm krijgt en daardoor overbodige fietskleding meezeult op de fiets.

ONDER HET VRIESPUNT
De meeste recreatieve renners zijn verstandig genoeg om bij temperaturen onder het vriespunt op hun Zwift-fiets te springen. Profrenners daarentegen zijn masochistische geoliede machines die moeten trainen en racen in de meest erbarmelijke omstandigheden. Zij rekenen dan ook op de Gore-Tex-technologie en winddichte thermische fietskleding om zich voldoende warm te houden in het voorjaar.

BOVEN HET VRIESPUNT
Renners zoeken bij temperaturen boven het vriespunt naar de gulden middenweg tussen enerzijds de kille wind die vroeg in de race de kop opsteekt en anderzijds het risico op eventuele oververhitting in volle finale. De meeste verschijnen dan ook aan de start met een fietsshirt met lange mouwen en een thermische vest overheen voor extra warmte. Wordt het toch te warm door een zware inspanning, dan kan de renner de thermische vest uittrekken.

PRO-TIP

Ga voor fietsjassen en -broeken die gebruikmaken van de Polartec® NeoShell®-technologie. Deze stof laat 5% wind door zodat er een constante luchtcirculatie plaatsvindt in de fietsjas. Hierdoor blijft je lichaam steeds op temperatuur en ontstaat er geen oververhitting.

SPORTFUL FIANDRE PRO FIETSJAS

Sportful ontwikkelde een fietsjas die aan alle behoeften van onze WorldTour-ploegen. De Fiandre Pro Jacket beschermt je tegen water en wind.

Bereid je voor op het slechtste weer, verwacht het beste!

VANAF 7 GRADEN EN HOGER
Bij deze temperaturen laten profrenners hun warmste fietskleding in de kast hangen. Toch kan het zeker in de eerste uren van de koers behoorlijk fris zijn. Renners starten hun race met arm- en beenwarmers die ze later uitspelen.

SPORTFUL FIANDRE ARM WARMERS

De Sportful Fiandre collectie is geïnspireerd door de heroïsche wielerklassiekers in Vlaanderen. Een kledinglijn die ontwikkeld is om te excelleren in wisselende weersomstandigheden. Dankzij de waterafstotende “NoRain” technologie blijven je armen en benen zo lang mogelijk droog.

Waan jezelf als een echte prof!

SPORTFUL FIANDRE PRO FIETSBROEK

De Fiandre Pro Bibshort is getest door onze profs tijdens erbarmelijke weersomstandigheden. Zo houdt de NoRain Thermal-stof je niet alleen warm en droog, maar ook comfortabel als je over kasseien dokkert tijdens één van de klassiekers.

Kies net als de profs voor comfort en warmte.

CASTELLI PERFETTO

Het Perfetto RoS is de enige fietsjas dat op alle gebieden hoge punten scoort. We hebben het in eerste instantie ontworpen als een trainingsjas voor koud weer. En voor onze profs als een fietsjas voor extreme weersomstandigheden. In werkelijkheid blinkt hij in zoveel meer uit dankzij zijn volledige windbescherming, de uitstekende pasvorm en zijn ademend vermogen. Kortom onze profs bij Quick-Step Alpha Vinyl zal je dit voorjaar vaak met deze fietsjas zien rijden.

Trotseer weer en wind met de Castelli Perfetto!

REGENWEER
Regen maakt het allemaal nog wat ingewikkelder. Is het tussen de 0 en 7 graden en volledig droog, dan kiezen de profrenners voor een winddicht fietsshirt met lange mouwen en een thermovest over. Valt er regen, dan trek je best meerdere lagen aan om je droog en warm te houden. De beste waterdichte fietsjas houdt niet alleen wind en regen buiten, maar is ook nauwsluitend zodat je zeker zo aerodynamisch mogelijk blijft. Belangrijk dat ook je beenwarmers of fietsbroek water- en winddicht zijn.

PRO-TIP

Ga voor een compacte regenjas waarvan je niet eens merkt dat hij in je achterzak zit.

CASTELLI IDRO PRO 3 FIETSJAS

Het Idro Pro 3 Jacket is dé regenjas bij uitstek voor onze profs. Het fantastische GORE-TEX® SHAKEDRY™ materiaal houdt regen beter tegen welk materiaal dan ook. De rekbare zijkanten zorgen ervoor dat deze fietsjas een perfecte pasvorm heeft en tegelijkertijd handig op te bergen is in je achterzak.

Trotseer de regen met de Idro Pro 3!
You have successfully subscribed!
This email has been registered