4 tips om je fietskleding optimaal te onderhouden

Om het maximale uit je fietskleding te halen, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. De stoffen die gebruikt worden in fietskleding zijn zeer delicaat en vereisen daarom extra aandacht. Met onze handige tips hou je de waterafstotende en ademende werking van jouw fietskleding optimaal. Zo geniet je langer van je kwalitatieve wieleroutfit.

Tip 1: Was je fietskleding correct

Kom je thuis na een intensieve fietstocht, dan is het belangrijk om je sportkleding zo snel mogelijk te wassen. Zorg er zeker voor dat alle ritsen, velcro-sluitingen en zakken dicht zijn. Zo voorkom je dat je wieleroutfit beschadigd raakt en je de levensduur van je kledij inkort.

Tip 2: Lees de wasinstructies

Voordat je begint met wassen, is het belangrijk dat je de wasinstructies goed naleest. Moet je fietsbroek met de hand gewassen worden of mag deze in de wasmachine? Je mag er dan ook vanuit gaan dat het waslabel altijd leidend is om je fietskleding niet te laten krimpen. Wij raden je aan om altijd met de hand en in lauw water te wassen. Al weten we dat dit niet altijd zo evident is, je kunt dan ook het handwasprogramma gebruiken op je wasmachine. Dit is een goed alternatief bij het onderhouden van je fietskleding.

PRO TIP: Wil je meer weten over het correct wassen van je fietskleding? Lees onze blog ‘Hoe was je je fietskleding?’.


Tip 3: Maak je fietskleding opnieuw waterdicht

Merk je na het wassen dat je waterdichte fietsjas niet meer waterdicht is, dan kan je hem opnieuw waterdicht maken. Het impregneren van je waterdichte fietskledij doe je altijd net na het wassen. Keer eerst je fietskleding binnenstebuiten en gebruik dan je impregneermiddel. Hierna was je je fietskleding opnieuw. Al heb je ook sprays die je kunt gebruiken en die geen nieuwe wasbeurt nodig hebben. Het onderhoud hangt dus af van het soort impregneermiddel dat je gebruikt.

Tip 4: Droog je fietskleding correct

Lees ook hier de wasvoorschriften op het etiket van je fietskledij goed na. Het onderhoud van je fietskledij is heel verschillend per product. Zo is niet elk fietskledingstuk bestand tegen de hoge temperaturen van de droogkast. Gebruik je een impregneermiddel waarbij je de waterafstotende eigenschappen in het product activeert door je fietskleding in de droogkast te stoppen, dan sorteer je best even vooraf. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens het drogen van je waterdichte of waterafstotende fietskleding.


You have successfully subscribed!
This email has been registered