5 redenen waarom je in de winter meer moet fietsen

De winter is voor heel wat fietsers het moment dat de fiets even aan de haak hangt. De koude, tintelende handen en de gevoelloze vingers zijn vaak de meest voorkomende redenen. Jammer als je weet dat fietsen in de winter tal van voordelen oplevert. In deze blog geven we je vijf goede redenen om deze winter toch op pad te gaan.

Je verbrand meer calorieën

Door de koude moet het lichaam meer energie steken in het op peil houden van de juiste temperatuur. Je fietstochten zijn daarom meteen een pak intensiever! Uiteindelijk zorgt het ervoor dat je extra calorieën verbrandt.


Boost voor je immuunsysteem

In de winter fietsen, versterkt de weerstand. De temperatuurverschillen tussen binnen en buiten stimuleren je doorbloeding waardoor je immuunsysteem een boost krijgt. Zo kan een halfuur of een uurtje op de fiets er al voor zorgen dat je minder snel verkouden wordt. Ga je regelmatig fietsen dan bouw je bovendien ook je stress af wat ook bijdraagt aan het versterken van het immuunsysteem.

Basisconditie op peil houden

Gun je lichaam voldoende rust als je tijdens de zomermaanden intensieve fietstochten plande. Vaak ben je lang bezig geweest met het voorbereiden van je doel en dan is een rustperiode enorm welkom. Al is dit niet het signaal om tijdens de wintermaanden je fiets niet meer te gebruiken. De winter is ideaal om je voor te bereiden op het voorjaar. Zo kan je nieuwe routes uitstippelen, je techniek verbeteren en bovenal je conditie op peil houden.

PRO-TIP

Wil je graag weten welke fietskleding je aan moet in de winter? Lees dan zeker onze blog: ‘Welke fietskleding draag ik bij welke temperatuur’ of ‘Hoe kleden bij koud weer?’

Je hebt alle fietspaden en wegen voor jezelf

In de winter kan je jezelf volledig uitleven op de fiets, want de meeste fietsers blijven toch lekker binnen. Waar je in de zomer vaak moet uitwijken voor wandelende mensen, trage fietsers of mensen met een elektrische step, kan je lekker je gang gaan. Zo genieten je automatisch ook meer van de omgeving waarin je fietst.

Ga eens veldrijden of baanwielrennen

De winter leent zich om eens wat variatie in je trainingen te steken of sterker nog om eens een andere fietsdiscipline te kiezen. Heb je altijd al eens in het veld willen crossen of de kunst van het baanwielrennen onder de knie willen krijgen? Dan is de winter de ideale periode om deze sporten eens uit te proberen.


You have successfully subscribed!
This email has been registered