Zo voorkom je zadelpijn!

Bij Passion For Cycling zit je gebeiteld!

Of je nu de Oude Kwaremont beklimt, een rondje op de piste rijdt of een avontuurlijke gravelrit plant, wanneer je last krijgt van zadelpijn vergaat het plezier je als sneeuw voor de zon. Hoog tijd om voor eens en altijd af te rekenen met dit eeuwenoude fietsers kwaaltje.

Lees onze tips om zadelpijn te voorkomen en kies slimmer je fietsbroeken!


Hoe ontstaat zadelpijn?

Zadelpijn is één van de meest voorkomende wielerblessures en wordt veroorzaakt door een grote ongelijke druk op het zitvlak. Zenuwen en pezen rondom de zitbotten worden afgekneld waardoor de huid irriteert en zelfs beschadigd raakt. Dat kan door wrijving van de huid en/of een verkeerde zitpositie op de fiets.


1. Neem een juiste fietspositionering aan

Blijf niet te lang in dezelfde positie op je fietszadel zitten en wissel regelmatig van fietshouding. Zo voorkom je langdurige druk op één bepaalde plek en wordt de kans op eventuele zitvlakblessures kleiner. Ook het soort zadel en de positie ervan spelen hierbij een belangrijke rol. Staat je zadel te hoog dan creëer je net meer wrijving, maar staat je fietszadel te ver naar achter, dan maak je het draagvlak kleiner en heb je dus meer druk op het zitvlak. Verder is het voor vrouwen belangrijk om een zadel te nemen die speciaal is afgestemd op de anatomie van een vrouw. Zo zijn dameszadels over het algemeen breder dan herenmodellen omdat de zitbotjes bij een vrouw verder uit elkaar staan.


2. Ga voor een kwalitatieve zeem

Investeer in een kwalitatieve fietsbroek! Je fietszadel is zo gemaakt dat je het prettigst rijdt als je een zeem draagt. Een kwalitatieve zeem ondersteunt de bottenstructuur, absorbeert zweet, geeft voldoende comfort op plekken waar je het extra nodig hebt en voorkomt wrijving die kan leiden tot zadelpijn. Een fietsbroek met een goed zeem is dus onmisbaar.

CASTELLI PREMIO

Het paradepaardje onder bibshorts, de Premio Black brengt kwaliteit naar een hoger niveau. De Premio heeft een minimalistische afwerking die een maximaal comfort biedt. De Progetto X2 Air Seamless zeem beschermt je huid terwijl het precies het juiste niveau van vulling biedt voor maximaal comfort, ongeacht hoe lang je epische rit duurt.

Ga voor de meest vooruitstrevende bibconstructie op de markt! / Heren - Dames

SPORTFUL TOTAL COMFORT BIBSHORT BLACK

De Sportful Total Comfort bibshort is zo ontworpen dat jij je compleet kan focussen op het leveren van prestaties. De fietsbroek beschikt over een comfortabele, 18 mm dikke zeem. Dit is de nieuwe standaard voor de ideale combinatie van comfort en prestaties!

Ontdek de Total Comfort van Sportful! / Heren - Dames

3. Was je fietsbroek meteen

Geef bacteriën geen kans en was je fietsbroek na elke fietsrit. Zorg dat er na het wassen geen zeepresten achterblijven in je fietsbroek, want ook deze kunnen huidirritaties veroorzaken. Wil je nog meer wastips? Lees dan zeker en vast onze blog ‘Hoe was je fietskleding’.


4. Gebruik een verzorgende crème

Voorkom onnodige wrijving tussen je zeem en het zitvlak door een verzorgende crème te gebruiken. Zijn antibacteriële werking en verkoelend effect helpt infecties en huidirritaties te voorkomen. Voorzie je huid en zeem van een dun laagje zodat je huid optimaal beschermd wordt.


BORN NO FRICTION CREAM

Een verzorgende crème voor de huid, zitvlak en voeten. Ideaal ter bescherming van de gevoelige huid, tegen irritaties door transpiratie en wrijving.

Ervaar het ultieme gevoel van zachtheid!
You have successfully subscribed!
This email has been registered