4 tips om meer te fietsen in 2023

Zo hou je je goede voornemen langer vol.

Op 1 januari maken we allemaal goede voornemens zoals: afvallen, meer gaan fietsen en gezonder gaan leven. Aan enthousiasme geen gebrek, maar helaas sneuvelen deze voornemens nog voor ze goed en wel begonnen zijn. Wil je in 2023 toch meer de racefiets op springen, wij geven je 4 tips om je goede voornemen vol te houden.

Tip 1: Stel realistische doelen

Beslis niet om meteen de Mont Ventoux te beklimmen, maar stel jezelf een aantal realistische doelen voorop. Zo kun je jezelf inschrijven voor een uitdagende georganiseerde toertocht. Je zal zien dat het werken naar een doel je gemotiveerd houdt om vaker de fiets op te springen.

Tip 2: Ochtendstond heeft goud in de mond

Sta eens een uurtje eerder op. In de ochtend ben je vaak nog fris en is er veel minder verkeer op de baan. Zo kan je zonder enig probleem langer en harder fietsen dan wanneer je ‘s middags vertrekt. Ook in de week kan een rit voor je werk wonderen doen. Je hebt er de hele dag meer energie door.


Tip 3: Sluit jezelf aan bij een wielerclub

Hoewel je perfect in je eentje kan gaan fietsen, is het vaak leuker om jezelf aan te sluiten bij een wielerclub. Je leert hier hoe je uit de wind kan fietsen en veilig in groep de openbare weg op fietst. Naast deze praktische voordelen, is het sociale aspect misschien nog wel belangrijker bij een wielerclub. Samen fietsen schept een band, waardoor je niet eens voelt dat je al tientallen kilometers in de benen hebt.

Tip 4: Steek variatie in je fietstochten

Kies je elk weekend voor hetzelfde rondje in de buurt dan gaat dit vaak vervelen. Probeer eens een compleet nieuwe route uit te stippelen. Je zal zien dat een nieuwe omgeving vaak wonderen doet voor je motivatie.

PRO TIP: Een nieuwe fietstocht aan het uitstippelen? Wij helpen je alvast op weg met de mooiste fietsroutes in België.

Gerelateerde artikels

You have successfully subscribed!
This email has been registered